Nee, geluidsabsorptie zegt alleen iets over de vermindering van de reflectie van het geluid wat tegen de afscheiding aankomt.  
Een geluidsscherm met een hoge absorptie betekent dus dat er van het geluid dat tegen het scherm komt, minder geluid terugkaatst (vanaf het scherm terug naar de geluidsbron).
Dit zegt echter niets over de mate waarin het scherm geluid tegenhoudt (isoleert). Voor u, achter het scherm in uw tuin, is alleen de geluidsisolatie van belang; deze zegt in welke mate het geluid door het scherm daadwerkelijk tegengehouden wordt.
De Kokowall geluidsschermen hebben aan de kokoszijde, door het diffuse oppervlak, echter wel een goede absorptie van 7dB.

Bij geluidsschermen om apparaten of machines welke lawaai produceren is het vaak wel van belang om een goede absorptie te hebben, zodat het geluid niet gaat ‘rondzingen’ tussen het geluidsscherm en het gebouw waartegen de machine geplaatst is. Voor deze toepassing heeft Kokosystems diverse typen geluidsschermen leverbaar met een extra hoge absorptie.
Uiteraard hebben deze geluidsschermen tevens een hoge isolatiewaarde van 30dB.