Kokowall Geluidsscherm

Het Kokowall geluidsscherm heeft een warme uitstraling en past in elk landschap. Het Kokowall geluidsscherm is een begroeibaar geluidsscherm waarbij de buitenzijde afgewerkt is met duurzame kokosvezels. Behalve een aanzienlijke geluidsisolatie en -absorptie biedt de geluidswerende kokos schutting de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten. Binnen enkele jaren is het Kokowall geluidsscherm volledig begroeid. Het Kokowall systeem is een Nederlandse uitvinding en wordt volledig in Nederland geproduceerd. Meer informatie over de Kokos schutting lees je hieronder en vind je terug in onze brochure.

Technische eigenschappen Kokos schutting geluidswerend:

 • Maximale handmatige bouwhoogte: 3 meter
 • Maximale machinale bouwhoogte: 8 meter
 • Geluidsabsorptie EN1793-1: Dla = 7dB (a)
 • Geluidsisolatie EN1793-2: Rw=30dB (a)
 • Paneelgewicht: 22-28 kg/m2
 • Maximale paneelbreedte: 250cm (bij H=200cm)
 • Maximale paneelhoogte: 250cm (bij B=200cm)
 • Paneeldikte: 9cm
 • Fundatie: verzinkt stalen IPE of HEA palen
 • Materiaal: uitvoering met aan beide zijden kokosbuizen
 • Uitvoering stalen frame: verzinkt, Cortenstaal of gepoedercoat (meerprijs)

Voordelen Kokowall Geluidsscherm:

 • Duurzaam & milieuvriendelijk
 • Minimaal benodigde bouwruimte: ca. 15-25cm
 • Hoge geluidsisolatie en -absorptie
 • Geheel op maat leverbaar (breedte en/of hoogte)
 • Handmatig te bouwen (tot 3m hoogte)
 • Uitstekend begroeibaar
 • Certificering: CE en NL Greenlabel A
 • Garantie: 5 jaar
 • Bijpassende deuren en poorten leverbaar in aluminium

Geheel vrijblijvende en gespecificeerde aanbieding met prijzen en afmetingen.

Kokowall Geluidsschermen Gallery

Werking geluidsscherm 

De daadwerkelijke werking van een geluidsscherm is afhankelijk van de situatie. Zo bepaalt de afstand van de bron tot het geluid, de hoogte van het geluidsscherm en de afstand van het scherm tot de ontvanger uiteindelijk de daadwerkelijke geluidsreductie. Daarnaast kunnen ook andere externe factoren van invloed zijn op de geluidsreductie.

Voor vrijblijvend advies kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met één van onze adviseurs.

Downloads: 

Inspiratie video 

Een volledig vrijblijvend voorstel met duidelijke specificaties, inclusief prijzen en afmetingen

Voordelen Kokos schutting geluidswerend

Een kokos geluidsscherm kent meerdere voordelen. Om te beginnen creëert een kokos geluidsscherm direct privacy in uw tuin. De geluidsschermen zijn eenvoudig te plaatsen en zijn geheel op maat leverbaar! U kunt er heel eenvoudig planten tegenaan laten groeien en u geniet van meer rust in uw tuin! De kokos geluidsschermen hebben namelijk een geluidsabsorptie van 7 dB (a) en een geluidsisolatie van 30 dB (a). Dit betekent dat u geen last meer heeft van geluidsoverlast!

Kokowall geluidsscherm plaatsen?

Kokosystems verzorgt naar wens de volledige installatie van het Kokowall geluidsscherm voor uw tuin. De installatie van het Kokowall geluidsscherm wordt verzorgt door een gespecialiseerd, VCA** en ISO9001 gecertificeerd installatiebedrijf. Wij kunnen naar wens ook de aanplanting van de klimplanten tegen het Kokowall geluidsscherm voor onze rekening nemen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het kokos geluidsscherm zelf te plaatsen. Om het u nog wat makkelijker te maken kunt u de uitgebreide installatiehandleiding bekijken.

Hoe hoog moet mijn Kokowall geluidsscherm zijn?

Het is hierbij ontzettend belangrijk dat de juiste hoogte van het geluidsscherm wordt gekozen. Dit is natuurlijk in elke situatie anders en hangt o.a. af van de afstand van het geluidsscherm tot de geluidsbron. Weet u niet zo goed wat nodig is voor uw situatie? Dan kunt u ons om een vrijblijvende offerte voor een Kokowall (lite), Noise-Reducer of Bamboe geluidsscherm vragen.

Kokos geluidsscherm kopen bij Kokosystems

Bent u op zoek naar een kokos geluidsscherm voor uw tuin? Dan bent u bij Kokosystems aan het juiste adres! Wij zorgen ervoor dat al uw producten installatieklaar aan huis worden geleverd en u betaalt pas na de levering! Heeft u nog vragen omtrent onze Kokowall geluidsschermen of bent u op zoek naar een bamboe geluidsscherm? Neem dan gerust contact met ons op! Ons team van professionals staat voor u klaar om u te voorzien van advies!

Veelgestelde vragen over Kokowall geluidsscherm

1Hoe hoog moet een geluidsscherm zijn?
De hoogte van een geluidsscherm is afhankelijk van de situatie. Zo bepaalt o.a. de afstand van de bron van het geluid tot het scherm en de afstand van het scherm tot de ontvanger de uiteindelijke hoogte.
2Wat kost een geluidsscherm?
Voor een prijsaanvraag op maat kunt u bij ons een projectspeficieke offerte aanvragen.
3Wat is de beste geluidswal?
In principe bieden al onze varianten dezelfde geluidsisolatiewaarde echter variëren de verschillende varianten qua esthetische uitstraling en absorptiewaarde.
4Wat is de beste geluidswerende schutting?
In principe bieden al onze varianten dezelfde geluidsisolatiewaarde echter variëren de verschillende varianten qua esthetische uitstraling en absorptiewaarde.
5Hoe maak ik mijn tuin geluidsdicht?
Bij een geluidsscherm is het belangrijk dat alle directe lijnen van de bron van het geluid naar de locatie waar het geluid gereduceerd moet zijn, worden doorbroken door het geluidsscherm. Dit bepaalt de opstelling van het scherm.
6Wat te doen tegen geluidsoverlast in tuin?
Een geluidsscherm kan een goede oplossing zijn om geluid uit uw tuin te weren. De hoogte van het geluidsscherm en de opstelling bepaalt de uiteindelijke effectiviteit van het geluidsscherm. Hier kunt u bij Kokosystems BV verder advies voor inwinnen.
7Wat is een Kokowall?
Een Kokowall geluidsscherm is een geluidsscherm dat is opgebouwd uit twee rijen kokosbuizen waartussen een geluidsisolerende staalplaat is opgesloten. Het scherm biedt een effectieve oplossing voor geluidswering en is ideaal geschikt om te laten begroeien met klimplanten.