Kokowall Geluidsscherm

Het Kokowall geluidsscherm heeft een warme uitstraling en past in elk landschap. Het Kokowall geluidsscherm is een begroeibaar geluidsscherm waarbij de buitenzijde afgewerkt is met duurzame kokosvezels. Behalve een aanzienlijke geluidsisolatie en -absorptie biedt de geluidswerende kokos schutting de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten. Binnen enkele jaren is het Kokowall geluidsscherm volledig begroeid. Het Kokowall systeem is een Nederlandse uitvinding en wordt volledig in Nederland geproduceerd. Meer informatie over de Kokos schutting lees je hieronder en vind je terug in onze brochure op deze pagina.

Technische eigenschappen Kokowall geluidsscherm:

 • Maximale handmatige bouwhoogte: 3 meter
 • Maximale machinale bouwhoogte: 8 meter
 • Geluidsabsorptie EN1793-1: Dla = 7dB (a)
 • Geluidsisolatie EN1793-2: Rw=30dB (a)
 • Paneelgewicht: 22-28 kg/m2
 • Maximale paneelbreedte: 250cm (bij H=200cm)
 • Maximale paneelhoogte: 250cm (bij B=200cm)
 • Paneeldikte: 9cm
 • Fundatie: verzinkt stalen IPE of HEA palen
 • Materiaal: uitvoering met aan beide zijden kokosbuizen
 • Uitvoering stalen frame: verzinkt, Cortenstaal of gepoedercoat (meerprijs)

Voordelen Kokowall Geluidsscherm:

 • Duurzaam & milieuvriendelijk
 • Minimaal benodigde bouwruimte: ca. 15-25cm
 • Hoge geluidsisolatie en -absorptie
 • Geheel op maat leverbaar (breedte en/of hoogte)
 • Handmatig te bouwen (tot 3m hoogte)
 • Uitstekend begroeibaar
 • Certificering: CE en NL Greenlabel A
 • Garantie: 5 jaar
 • Bijpassende deuren en poorten leverbaar in aluminium

Geheel vrijblijvende en gespecificeerde aanbieding met prijzen en afmetingen.

Kokowall Geluidsschermen Gallery

Werking geluidsscherm 

De daadwerkelijke werking van een geluidsscherm is afhankelijk van de situatie. Zo bepaalt de afstand van de bron tot het geluid, de hoogte van het geluidsscherm, de afstand van het scherm tot de ontvanger, het materiaal en de constructie uiteindelijk de daadwerkelijke geluidsreductie. Bij Kokosystems maken we gebruik van kokosvezel om de schermen mee af te werken. Dit materiaal absorbeert geluidsgolven, waardoor minder geluid wordt weerkaatst. Dit resulteert in een stillere omgeving aan de andere kant van het scherm. 

Er zijn ook andere externe factoren die van invloed kunnen zijn op de geluidsreductie:

 • Windrichting en -snelheid: Wind kan geluidsgolven meevoeren, wat de effectiviteit van het scherm kan verminderen.
 • Terrein en Vegetatie: De aanwezigheid van bomen, heuvels of andere obstakels kan de verspreiding van geluid beïnvloeden.
 • Weersomstandigheden: Regen, sneeuw en temperatuurverschillen kunnen de verspreiding en demping van geluidsgolven veranderen.

Voor vrijblijvend advies kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met één van onze adviseurs.

Downloads: 

Inspiratie video 

Een volledig vrijblijvend voorstel met duidelijke specificaties, inclusief prijzen en afmetingen

Voordelen geluidsscherm

Een kokos geluidsscherm kent meerdere voordelen. We zullen er een aantal uitgebreid voor u toelichten. Om te beginnen creëert een kokos geluidsscherm direct meer privacy in uw tuin. De geluidsschermen zijn eenvoudig te plaatsen en zijn geheel op maat leverbaar! U kunt er heel eenvoudig planten tegenaan laten groeien en u geniet van meer rust in uw tuin! De kokos geluidsschermen hebben namelijk een geluidsabsorptie van 7 dB (a) en een geluidsisolatie van 30 dB (a). Dit betekent dat u een stuk minder tot geen geluidsoverlast meer ervaart.

Daarnaast is ons geluidsscherm, net als onze kokos schutting en bamboe schutting, zeer duurzaam. Kokosvezel is hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar materiaal. Het scherm is, dankzij het materiaal, ook bestand tegen verschillende weersinvloeden. Dit zorgt onder andere voor een lange levensduur. Dankzij de natuurlijke uitstraling van het scherm, komt deze het beste tot zijn recht in natuurlijke omgevingen.

Onderhoud geluidsscherm

In principe hoeft u geen onderhoud te verrichten aan de Kokowall geluidsschermen. Wel is het mogelijk dat de kokosvezels na verloop van tijd een wat lichtere kleur krijgen door blootstelling aan de zon, maar de vezels behouden zeker hun natuurlijke uitstraling en blijven duurzaam. De enige vorm van onderhoud die nodig is, is het snoeien van de begroeiing wanneer deze te dik wordt. Hierdoor blijft het geluidsscherm niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk, terwijl u kunt genieten van een rustige en natuurlijke omgeving zonder al te veel inspanning.

Hoe hoog moet mijn Kokowall geluidsscherm zijn?

Het is ontzettend belangrijk dat de juiste hoogte van het geluidsscherm wordt gekozen om optimaal te profiteren van de geluidsreductie. Dit is in elke situatie anders en hangt onder andere af van de afstand van het geluidsscherm tot de geluidsbron. Hoe dichter het scherm bij de bron staat, hoe lager het scherm kan zijn om dezelfde geluidsreductie te bereiken. De omgeving van de geluidsbron speelt hierin ook een belangrijke rol. Bepaalde gebouwen, bomen en andere obstakels kunnen de benodigde hoogte ook beïnvloeden. Deze voorbeelden weerkaatsen en-of absorberen geluid en dit heeft invloed op de vereiste hoogte van het geluidsscherm.

Weet u niet zo goed wat nodig is voor uw situatie? Dan kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen voor een:

Kokowall geluidsscherm plaatsen

Kokosystems verzorgt naar wens de volledige installatie van het Kokowall geluidsscherm voor uw tuin. De installatie van het Kokowall geluidsscherm wordt verzorgt door een gespecialiseerd, VCA** en ISO9001 gecertificeerd installatiebedrijf. De ervaren installateurs zorgen ervoor dat het Kokowall geluidsscherm op de juiste manier wordt geplaatst, zodat u optimaal profiteert van het verminderde geluid. Ze houden rekening met alle belangrijke factoren zoals de juiste hoogte en positie van het scherm. Wij kunnen naar wens ook de aanplanting van de klimplanten tegen het Kokowall geluidsscherm voor onze rekening nemen. De planten dragen bij aan een betere geluidsdemping en geven uw tuin een groene en natuurlijke uitstraling.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het kokos geluidsscherm zelf te plaatsen. Om het u nog wat makkelijker te maken kunt u de uitgebreide installatiehandleiding bekijken, deze vindt u iets hoger op deze pagina. Of u nu kiest voor een volledige installatie van uw geluidsscherm door onze professionals of zelf aan de slag gaat, bij Kokosystems bent u verzekerd van een hoogwaardige oplossing voor geluidsreductie in uw tuin.

Kokos geluidsscherm kopen bij Kokosystems

Bent u op zoek naar een kokos geluidsscherm voor uw tuin? Dan bent u bij Kokosystems aan het juiste adres! Wij zorgen ervoor dat al uw producten installatieklaar aan huis worden geleverd en u betaalt pas na de levering! Heeft u nog vragen omtrent onze Kokowall geluidsschermen of bent u op zoek naar een bamboe geluidsscherm? Neem dan gerust contact met ons op! Ons team van professionals staat voor u klaar om u te voorzien van advies!

Veelgestelde vragen over Kokowall geluidsscherm

1Hoe hoog moet een geluidsscherm zijn?
De hoogte van een geluidsscherm is afhankelijk van de situatie. Zo bepaalt o.a. de afstand van de bron van het geluid tot het scherm en de afstand van het scherm tot de ontvanger de uiteindelijke hoogte.
2Wat kost een geluidsscherm?
Voor een prijsaanvraag op maat kunt u bij ons een projectspeficieke offerte aanvragen.
3Wat is de beste geluidswal?
In principe bieden al onze varianten dezelfde geluidsisolatiewaarde echter variëren de verschillende varianten qua esthetische uitstraling en absorptiewaarde.
4Wat is de beste geluidswerende schutting?
In principe bieden al onze varianten dezelfde geluidsisolatiewaarde echter variëren de verschillende varianten qua esthetische uitstraling en absorptiewaarde.
5Hoe maak ik mijn tuin geluidsdicht?
Bij een geluidsscherm is het belangrijk dat alle directe lijnen van de bron van het geluid naar de locatie waar het geluid gereduceerd moet zijn, worden doorbroken door het geluidsscherm. Dit bepaalt de opstelling van het scherm.
6Wat te doen tegen geluidsoverlast in tuin?
Een geluidsscherm kan een goede oplossing zijn om geluid uit uw tuin te weren. De hoogte van het geluidsscherm en de opstelling bepaalt de uiteindelijke effectiviteit van het geluidsscherm. Hier kunt u bij Kokosystems BV verder advies voor inwinnen.
7Wat is een Kokowall?
Een Kokowall geluidsscherm is een geluidsscherm dat is opgebouwd uit twee rijen kokosbuizen waartussen een geluidsisolerende staalplaat is opgesloten. Het scherm biedt een effectieve oplossing voor geluidswering en is ideaal geschikt om te laten begroeien met klimplanten.